Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін тексерудің қорытындысы
2023 жыл 15 ақпан күні мектеп асханасының жұмысы тексерілді.
Тексерудегі мақсат – тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін, мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізілуін бақылау.
Тексеру жүргізгендер:
А.Сағынтаева –қамқоршылық кеңес төрағасы;
Л.Сейсембекова – ата - аналар комитетінің төрайымы;
Р.Махашева - қамқоршылық кеңес мүшесі;
Ш.Нармуратов- директордың орынбасары;
Қ.Базарбаева- мектеп медбикесі;
М.Райсова- әлеуметтік педагог;
Тексеру барысында басшылыққа алынған критерийлер:
1. Мектептегі аз қамтылған және көп балалы отбасы балаларының және барлық оқушылардың бекітілген кестеге сәйкес тамақтануы, тамақтың бекітілген ас мәзірі бойынша әзірленуі.
Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша:
Мектеп оқушыларының тамақтану кезіндегі гигиеналық талаптардың сақталуы тексерілді. Тәулік сынамасы қақпағы бар шыны ыдысқа салынған. Ас блогында ет, сүт, көкөністі бөлек сақтайтын арнайы тоңазытқыш бар, бөлек арнайы жеке сақталынған. Тамақтың сапасы, тамақтың дайындалуы өз деңгейінде. Ас мәзірі, сыныптардың тамақтану кестесі бар. Бастауыш, орта және жоғарғы буын сыныптарының тамақтану мерзімі қойылып ережесі сақталған. Тексеру кезіндегі ас мәзірі оқушыларға берілетін ас мәзіріне сәйкес әзірленген. Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді.
Комиссия асхана жұмысын жан – жақты тексеріп, төмендегідей шешімге келді.
Шешім:
- Тамақтандырудың сапасы талапқа сай.
- Асхананың тазалығы санитариялық - эпидемиологиялық ережеге сай.
- Асхана қызметкерлері санитарлық - гигиеналық нормалары сақталған.
Ұсыныс:
1. Асхана жұмысы комиссия мүшелері тарапынан үнемі бақылансын.